18 листопада 2012

Фестиваль документального кіно про права людини



Цими днями у Полтаві стартував Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Традиційно його організаторами стали Полтавська філія Суспільної Служби України та Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України. В Україні фестиваль Docudays UA проходить за підтримки Української Гельсінської Спілки з прав людини, Херсонської міської Асоціації журналістів «Південь», Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.
Протягом 15-18 листопада у навчальних закладах міста, бібліотеках та в самій організації відбудуться покази кращих документальних стрічок правової тематики. Головна мета фестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем простої людини за допомогою унікального жанру кіномистецтва. Адже одна картина розповідає більше ніж багато слів, а її герої – це справжні люди зі щирими емоціями, із власними враженнями, поглядами, життєвими проблемами й спільним бажанням – бути почутими.
Відкрили фестиваль фільмом «Шахта №8» естонської режисерки Маріанни Каат про життя 15-річного Юрія, онука колишнього впливового керівника радянського заводу, який змушений працювати у нелегальних шахтах на Донеччині, щоб прогодувати своїх сестер.

Немає коментарів:

Дописати коментар