27 травня 2013

Визначено лауреатів конкурсу «Кращий відеопоетичний твір»

24 травня в приміщенні Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України відбулося підбиття підсумків та нагородження лауреатів та дипломантів конкурсу «Кращий відеопоетичний твір».
Конкурс проводився в рамках проекту «Майстерня медіатворчості «Поезія в кадрі», який було реалізовано Полтавською обласною організацією Національної спілки письменників України за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради.
«Для сучасної творчої людини важливо вміти аналізувати інформацію та розвивати в собі здатність до власної медіатворчості та осмислення візуальної медіапродукції. Нині стрімко розвивається новий вид мистецтва – медіапоезія, в якому поетичний твір поєднується з відео, голосом, музикою. Медіапоезія дає можливість показати власне осмислення твору й дозволяє спробувати себе у якості режисера та автора сценарію невеликого поетичного фільму. Створення зразків медіапоезії стимулює креативність, привертає увагу до мистецтва, дозволяє реалізуватися через творчість. Обговорення творів медіапоезії вчить критично мислити, аналізувати медійну інформацію, використовувати Інтернет не тільки для розваги й спілкування, а й для цілеспрямованого пошуку інформації для власного особистісного розвитку», – зазначила на початку заходу письменниця, голова обласного осередку НСПУ Олена Гаран.
У ході проекту для молодих літераторів, фотографів, любителів поезії було проведено семінар «Творчі підходи до візуалізації поетичного образу» та тренінг «Технічні аспекти створення відеопоезії», які дозволили учасникам самостійно візуалізувати власні або просто улюблені поетичні твори.
Підсумком проекту стали конкурс та відкритий показ робіт учасників, у ході якого журі оцінювало медіароботи.
За результатами голосування журі, лауреатами конкурсу стали: Марія Лагода, Олександр Пушко, Світлана Оленець, Сергій Макаренко, Олександр Ярмак. Також було нагороджено дипломантів: Вадима Кірячка, Елізу Магарламову, Анну Храбрих, Григорія Лещенка, Анну Бегмат, Інесу Блажко.
Насамкінець заходу, члени журі привітали лауреатів і висловили вдячність усім учасникам конкурсу, зазначивши, що мають надію на проведення таких заходів у подальшому задля успішного розвитку цього досить новаторського виду мистецтва на теренах Полтавщини.

Наталія ТРИКАШ

Немає коментарів:

Дописати коментар